Osteopaatille on mahdollista tulla lukuisten erilaisten vaivojen takia, kuten erilaisten äkillisten tai pitkäaikaisten kiputilojen, päänsäryn, niska-hartiaseudun särkyjen takia.

Osteopatia auttaa tehokkaasti hyvin monenlaisiin vaivoihin, kuten iskiakseen, ”hiirikäteen”, ryhtivirheisiin, liike-rajoitteisiin, sormien tai raajojen puutumisiin ja tunnottomuuteen. Hoito sopii kaikille, vauvasta vaariin, urheilijasta sohvaperunaan ja kaikille niiden välistä.

Osteopatian tavoitteena on tuki- ja liikuntaelimistön toimintakyvyn palauttaminen ja ylläpitäminen. Osteopatia on tutkitusti tehokas hoitomuoto, jonka hoitomenetelmien vaikuttavuus on osoitettu useissa tieteellisissä tutkimuksissa.

Osteopaatti on erikoistunut erityyppisten nivelissä ja pehmytkudoksissa esiintyvien häiriötilojen ja liikehäiriöiden, liikerajoitusten sekä eri hermopinteiden tutkimiseen ja hoitamiseen. Osteopatian tärkeimpiä osa-alueita ovat asiakkaan kliininen tutkiminen ja testaaminen, hoidon tarpeen määrittely, hoitosuunnitelman teko ja osteopaattisten manuaalisten tekniikoiden avulla hoitaminen.